29.09.2015 08:15
ZAGREB, 28. rujna 2015. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu u ponedjeljak objavio je rješenje kojim se nalaže Ratku Mačeku, bivšem glasnogovorniku vlade Ive Sanadera, da sastavi i podnese popis imovine svoje tvrtke MPR Strateško komuniciranje radi utvrđenja uvjeta za otvaranje stečaja.

Ratku Mačeku se nalaže da u roku od osam dana od primitka sudskog rješenja navede kojim nekretninama i imovinom njegova tvrtka raspolaže, koja su njegova potraživanja te ima li na računu i kod koga novčana sredstva. Sudsko rješenje uslijedilo je nakon prijedloga samog Mačeka koji je podnio prijedlog za pokretanje stečaja nad svojom tvrtkom navodeći da ne može uredno izvršavati dospjele obaveze zbog insolventnosti.

Mačekova tvrtka MPR Strateško komuniciranje ostala je bez posla u Hrvatskoj otkako je počeo sudski postupak za Fimi Mediju i izvlačenje 70-ak milijuna kuna iz državnih tvrtki u korist Ive Sanadera i HDZ-a u kojem je Ratko Maček kao trećeoptuženi nepravomoćno osuđen na godinu dana uvjetne kazne uz rok kušnje od četiri godine. Iako je nakon izricanja nepravomoćne presude za Fimi mediju u ožujku prošle godine bilo najavljivano da će se Maček vratiti privatnom poslu u odnosima s javnošću i političkim marketingom, njegova tvrtka MPR Strateško komuniciranje u toj godini imala je samo oko 65.000 kuna prihoda. Zbog nesolventnosti u ovoj godini pokrenut je stečaj tvrtke, a sud je ročište za otvaranje stečajnog postupka zakazao za 10. studenoga.

InflacijaLONDON, 22. ožujka 2023. (Hina) - Inflacija u Britaniji ponovo je ubrzala u veljači, potaknuta ubrzanim rastom cijena hrane i kontinuirano snažnim poskupljenjem energije za kućanstva, pokazali su u srijedu podaci statističkog ureda.

MOSTAR, 22. ožujka 2023. (Hina) - Redovita zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.  

BERLIN, 21. ožujka 2023. (Hina) - Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima.