21.09.2015 09:22
DUGA RESA, 19. rujna 2015. (Hina), Hrvatske željeznice (HŽ) i Grad Duga Resa zajednički investiraju 4,3 milijuna kuna u gradnju novog željezničkog podvožnjaka u Dugoj Resi, gradilište su u subotu obišli čelnici HŽ-a i Duge Rese Ivan Vuković i Ivan Baršić pohvalivši se da radovi idu dobro. 
Radovima na modernizaciji podvožnjaka u Dugoj Resi, HŽ Infrastruktura povećat će propusnu moć željezničkoga prometnog koridora koji povezuje Rijeku sa Zagrebom, državnom granicom i europskim prometnim koridorima. Tijekom radova, postojeći željeznički podvožnjak zamijenjen je privremenom mosnom konstrukcijom koja se tijekom vikenda, 19. i 20. rujna, zamjenjuje novoizgrađenim podvožnjakom. Za putnike je od subote, 19. rujna u 5.10 sati do nedjelje, 20. rujna u 23.59 sati organiziran zamjenski prijevoz. Završetkom radova, željeznički propust i podvožnjak bit će prošireni s 5 na 7,5 metara, a samim tim i cestovni trak. Projekt HŽ-a i Duge Rese ukupno je vrijedan 4,3 milijuna kuna, radovi su počeli u ožujku ove godine, a planiraju se završiti do kraja godine, izvode ih Pružne građevine d.o.o.

Gradonačelnik Baršić (HSS) i član Uprave HŽ-a Vuković novinarima su se pohvalili da radovi idu dobro, pa i njihov najzahtjevniji dio zbog kojega je promet u potpunom prekidu tijekom subote i nedjelje. Baršić se zahvalio Hrvatskim željeznicama i hrvatskoj Vladi što su izdvojili sredstva za investiciju koju je Grad pokrenuo prije deset godina. "Sada konačno imamo podvožnjak s dvije prometne trake", rekao je gradonačelnik, tumačeći kako građanima Duge Rese to znači više sigurnosti u prometu, a novoj gradskoj četvrti priliku za razvoj. U ključni željeznički koridor, od Luke Rijeka do mađarske granice, hrvatska Vlada uložila je oko 60 milijuna kuna da bi se podigla i sigurnost i protočnost prometa, rekao je Vuković. "Uz radove u Dugoj Resi, radi se i remont pruge od Ogulina do Moravica, od Ogulina prema Oštarijama se strojno reprofilira pruga, u Oštarijama i Kukači rade se remonti na putnim prijelazima, a saniraju se i dva klizišta u Dubravama", naveo je Vuković.

InflacijaLONDON, 22. ožujka 2023. (Hina) - Inflacija u Britaniji ponovo je ubrzala u veljači, potaknuta ubrzanim rastom cijena hrane i kontinuirano snažnim poskupljenjem energije za kućanstva, pokazali su u srijedu podaci statističkog ureda.

MOSTAR, 22. ožujka 2023. (Hina) - Redovita zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.  

BERLIN, 21. ožujka 2023. (Hina) - Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima.