14.08.2015 07:55
ZAGREB, 13. kolovoza 2015. (Hina), Hrvatski Telekom ne gasi ni ne prodaje 'tportal.hr', odgovor je najveće telekomunikacijske kompanije u Hrvatskoj nakon objave vijesti da je matični Deutsche Telekom (DT) marketinškoj agenciji Ströer za 300 milijuna eura prodao internetski portal 't-online.de' i kompaniju za digitalno oglašavanje InteractiveMedia.

Transakcija bi se trebala provesti u zadnjem kvartalu ove godine, a Ströer će dvije kompanije platiti izdavanjem vlastitih dionica u vrijednosti 300 milijuna eura koje će se prenijeti na DT koji će tako postati vlasnik oko deset posto dionica Ströera. Prema priopćenju njemačkog teleoperatera prodaja je u skladu sa strategijom DT-a, koja uključuje i mogućnosti za povećanje vrijednosti poslovnih sektora koji se više ne mogu razvijati unutar grupe DT-a, bilo kroz partnerstva ili prodaju.

Na 'tportalu.hr' ističu da je 't-online.de' jedan od najposjećenijih portala u Njemačkoj, koji također služi kao platforma za DT-ove email adrese i korisničku podršku. Telekom će zadržati te usluge pa klijenti ne moraju očekivati nikakve promjene. U odgovoru Hrvatskog telekoma naglašava se i da tportal.hr djeluje u sklopu njihova Odjela za medijske i digitalne usluge te demantiraju glasine o prodaji ili prestanku financiranja tog portala.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.