12.08.2015 08:29
SISAK, 11. kolovoza 2015. (Hina), Uprava sisačkog Metalinga, čiji su radnici u ponedjeljak počeli štrajk tražeći svoje plaće za veljaču i ožujak, priopćila je u utorak kako intenzivno radi na pribavljanju sredstava za isplatu zaostalih plaća. "Riječ je o sredstvima za radove koji su obavljeni na Zračnoj luci Zagreb, koje je Metaling izvršio kao kooperant Zagreb Montaže. 
Iako je navedene radove Zagreb Montaža trebala platiti do 24. srpnja, do danas nismo primili uplatu kojom bi se podmirile plaće naših radnika. Inače, u prvih 6 mjeseci Metaling je isplatio 7 plaća", stoji u priopćenju uprave tvrtke. Potporu radnicima Metalinga u nastojanju da ostvare svoja prava dali su i članovi Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak i očuvanje radnih mjesta. "Čestitamo vam što ste smogli snage i rekli dosta ovom najgorem obliku kapitalizma i uništavanja dostojanstva vas radnika, kao i vaših obitelji. Pozivamo gradske i županijske vlasti da se hitno uključe u rješavanje ovog problema i pomognu našim sugrađanima" stoji u priopćenju Stožera, koji ujedno nudi pomoć radnicima Metalinga i poziva da zajedno s braniteljskim udrugama vrate sindikalnu scenu na mjesto koje joj pripada.

Radnici sisačkog Metalinga u ponedjeljak su počeli štrajk najavljujući da će obustava rada trajati do ispunjenja zahtjeva 140 zaposlenih da im se isplate plaće za veljaču i ožujak te prava iz kolektivnog ugovora. Sindikat je istaknuo kako izgleda da uprava nije sposobna naplatiti obavljene radove, navodeći da su završili montažne radove na elektrani u Babinoj Gredi, da privode kraju radove na krovištu nove zagrebačke zračne luke, da su postavili krovište na sisačkoj tržnici, a istaknuli su i da tvrtka ima ugovorene nove radove.

InflacijaLONDON, 22. ožujka 2023. (Hina) - Inflacija u Britaniji ponovo je ubrzala u veljači, potaknuta ubrzanim rastom cijena hrane i kontinuirano snažnim poskupljenjem energije za kućanstva, pokazali su u srijedu podaci statističkog ureda.

MOSTAR, 22. ožujka 2023. (Hina) - Redovita zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.  

BERLIN, 21. ožujka 2023. (Hina) - Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima.