06.08.2015 07:57
ATENA , 5. kolovoza 2015. (Hina/Reuters), Grčki premijer Aleksis Cipras rekao je u srijedu da je Grčka blizu sklapanja dogovora s vjerovnicima o novom programu pomoći, što će stati na kraj sumnjama u njezino mjesto u eurozoni.
"U posljednjoj smo fazi", rekao je. "Unatoč poteškoćama s kojima smo suočeni, nadamo se da ovaj sporazum može okončati neizvjesnost u pogledu budućnosti Grčke. "Dogovor mora biti postignut do 20. kolovoza, kada Atena mora vratiti Europskoj središnjoj banci (ECB) ratu kredita od 3,5 milijarda eura.

Grčki ministar financija rekao je u međuvremenu da Grčka i njezini vjerovnici žele da se dokapitalizacija grčkih banaka dovrši do kraja ove godine. "Razgovarali smo o dokapitalizaciji grčkih banaka. Oni (vjerovnici) žele, kao i mi, da se taj proces uskoro završi... do kraja godine", rekao je Euklid Cakalotos. "Također se slažu da nije potrebno dirati u bankovne depozite", dodao je.

TrgovinaDUBROVNIK, 26. svibnja 2023. (Hina) - Guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić izjavio je u petak da će inflacija u ovoj i idućoj godini ostati povišena, iako na nižoj razini no dosad, dok će razinu od dva posto koju "cilja" Europska središnja banka (ESB) dosegnuti 2025. godine te je najavio da će HNB povisti procjenu rasta BDP-a u ovoj godini.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina) - Zlatnu košaricu za najboljeg trgovca u 2022. godini osvojili su Konzum i Studenac, tvrtka Cromaris je proizvođač godine, a najbolji mali trgovac je zagrebačka Kredenca, izvijestili su u petak s portala Ja Trgovac. 

SEUL, 26. svibnja 2023. (Hina/dpa) - Južnokorejski proizvođač automobila Hyundai u petak je objavio da će s domaćim partnerom, proizvođačem baterija LG Energy Solutionom, graditi tvornicu baterija u SAD-u. 

Njemačka ipak u recesiji
26.05.2023 07:40

FRANKFURT, 25. svibnja 2023. (Hina/dpa), Njemačko gospodarstvo blago se smanjilo u prvom tromjesečju i kliznulo u recesiju, pokazale su u četvrtak izmijenjene procjene statističkog ureda, otkrivši snažan pritisak inflacije na osobnu potrošnju.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina(Reuters), Tvrtka Elona Muska za moždane implantate Neuralink u četvrtak je priopćila da je dobila zeleno svjetlo od američke Agencije za hranu i lijekove (FDA) za pokretanje svoje prve kliničke studije na ljudima.