04.08.2015 07:51
LONDON, 3. kolovoza 2015. (Hina/AFP), Bivši broker banaka UBS i Citigroup u ponedjeljak je osuđen na 14 godina zatvora zbog manipuliranja Liborom, međubankovnom kamatom, što je prva takva presuda u skandalu zbog kojeg je bankarski sektor izgubio ugled i milijarde. 
Nakon sudskog procesa koji je trajao devet tjedana i sedmodnevne rasprave, dvanaestočlana porota suda u Southwarku u ponedjeljak je proglasila tridesetpetogodišnjeg Toma Hayesa krivim. Optuženi je priznao krivicu po svih osam točaka optužnice. Po informacijama Britanskog ureda za sprečavanje financijskih prijevara (SFO), Hayes je u razdoblju od 2006. do 2010. uz pomoć mreže pomagača, manipulirao londonskom međubankovnom ponudbenom kamatnom stopom između švicarske banke UBS i američke banke Citigroup, ali i još deset vodećih financijskih institucija.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.