31.07.2015 08:04
WASHINGTON, 30. srpnja 2015. (Hina/Reuters), Međunarodni monetarni fond moći će odobriti nove zajmove za Grčku tek kada Atena s europskim vladama postigne dogovor koji će zajamčiti da može otplaćivati svoj dug, rekao je u četvrtak jedan dužnosnik MMF-a. 
"MMF može poduprijeti samo sveobuhvatan program", rekao je u telefonskom razgovoru s novinarima i dodao da "još neko vrijeme" Grčka i njezini europski kreditori neće pripremiti nužne temelje za novi MMF-ov program. MMF zajedno s EU-om i Europskom središnjom bankom zadnjih godina uporno posuđuje novac Grčkoj da bi je spasio od dužničke krize. Atena i Bruxelles počeli su ovaj tjedan novi krug pregovora o paketu pomoći vrijednom 86 milijarda eura o kojem su početkom mjeseca postigli preliminarni dogovor. MMF-ov dužnosnik rekao je da će međunarodni vjerovnici aktivno sudjelovati u novim razgovorima i da je MMF-ova uprava u srijedu odobrila pregovore o novom programu pomoći Grčkoj. No "ne očekuje se" da razgovori u idućih nekoliko tjedana dođu do točke na kojoj MMF može odobriti novi program, rekao je taj dužnosnik koji je želio ostati anoniman.

InflacijaLONDON, 22. ožujka 2023. (Hina) - Inflacija u Britaniji ponovo je ubrzala u veljači, potaknuta ubrzanim rastom cijena hrane i kontinuirano snažnim poskupljenjem energije za kućanstva, pokazali su u srijedu podaci statističkog ureda.

MOSTAR, 22. ožujka 2023. (Hina) - Redovita zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.  

BERLIN, 21. ožujka 2023. (Hina) - Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima.