30.07.2015 08:30
ZAGREB, 29. srpnja 2015. (Hina), Disneyland Paris suočen je s istragom nakon što su se britanski i njemački posjetitelji žalili da nisu mogli kupovati ulaznice po promotivnim cijenama, piše BBC u srijedu. 
List The Financial Times navodi da su gosti iz Velike Britanije plaćali 15 posto skuplje jednodnevne ulaznice od Francuza. Europska komisija potvrdila je da je primila nekoliko pritužbi posjetitelja. Prema europskom zakonu, tvrtke kod promotivnih akcija ne smiju diskriminirati kupce. Glasnogovornik Disneylanda rekao je da je cijena standardne dnevne karte ista na cijelom europskom tržištu. No, dodao je da tvrtka nudi promotivne cijene za pojedine zemlje prema, primjerice, školskim praznicima. Istaknuo je da se ulaznica po toj cijeni za određenu zemlju ne može kupiti ako kreditna ili debitna kartica nije registrirana u toj zemlji, navodi BBC. "Na taj način sprečavamo prevare", rekao je.

TrgovinaDUBROVNIK, 26. svibnja 2023. (Hina) - Guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić izjavio je u petak da će inflacija u ovoj i idućoj godini ostati povišena, iako na nižoj razini no dosad, dok će razinu od dva posto koju "cilja" Europska središnja banka (ESB) dosegnuti 2025. godine te je najavio da će HNB povisti procjenu rasta BDP-a u ovoj godini.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina) - Zlatnu košaricu za najboljeg trgovca u 2022. godini osvojili su Konzum i Studenac, tvrtka Cromaris je proizvođač godine, a najbolji mali trgovac je zagrebačka Kredenca, izvijestili su u petak s portala Ja Trgovac. 

SEUL, 26. svibnja 2023. (Hina/dpa) - Južnokorejski proizvođač automobila Hyundai u petak je objavio da će s domaćim partnerom, proizvođačem baterija LG Energy Solutionom, graditi tvornicu baterija u SAD-u. 

Njemačka ipak u recesiji
26.05.2023 07:40

FRANKFURT, 25. svibnja 2023. (Hina/dpa), Njemačko gospodarstvo blago se smanjilo u prvom tromjesečju i kliznulo u recesiju, pokazale su u četvrtak izmijenjene procjene statističkog ureda, otkrivši snažan pritisak inflacije na osobnu potrošnju.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina(Reuters), Tvrtka Elona Muska za moždane implantate Neuralink u četvrtak je priopćila da je dobila zeleno svjetlo od američke Agencije za hranu i lijekove (FDA) za pokretanje svoje prve kliničke studije na ljudima.