27.07.2015 08:00
ŠIBENIK, 25. srpnja 2015. (Hina), Premijer Zoran Milanović otvorio je u subotu navečer u Šibeniku luksuzni D-resort, hotelski kompleks koji je sagradila turska Dogus grupa. 
Milanović je istaknuo zadovoljstvo činjenicom što je turska grupacija izabrala Hrvatsku za svoje investicije i donijela ovdje svoje znanje. Investicije poput ove šibenske, vrijedne 25 milijuna eura, ono su što Hrvatska treba, kazao je premijer. "Hrvatska je mala zemlja, ali je po relativnim turističkim brojkama u samom svjetskom vrhu", kazao je Milanović, pojasnivši kako zemlju s 4,5 milijuna stanovnika godišnje posjeti 13 milijuna turista. "S obzirom da ne možemo primiti više gostiju, investicije poput ove u hotelski kompleks tome direktno doprinose", kazao je premijer. Država u takvim projektima mora biti partner, naglasio je Milanović i ustvrdio kako je zadovoljan ako su u šibenskom projektu sve razine vlasti radile ono za što ih građani plaćaju.

Predsjednik Uprave Dogus grupe Husnu Akhan naveo je kako turska grupacija u Hrvatsku ulaže 300 milijuna eura, a kako su njihova ulaganja krenula 2009. upravo iz Šibenika. Projekt D-resorta za Dogus grupu je važan, kazao je, jer je riječ o prvoj turskoj 'greenfield' investiciji u Hrvatskoj. D-resort ima pet zvjezdica, 69 soba i apartmana te tri luksuzne vile, a raspolaže i prvom hrvatskom marinom za megajahte. Na konferenciji za medije koja je održana ranije u subotu, predsjednik Uprave Dogus grupe Husnu Akhan i njegovi suradnici Burak Baykan i Naci Baserdem naglasili su kako grupacija ne ulaže u destinacije već u lokacije koje pretvara u destinacije.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.