17.07.2015 08:05
LONDON, 16. srpnja 2015. (Hina/Reuters), Novoizabrana britanska konzervativna vlada objavila je u četvrtak da bi BBC morao biti manji i jeftiniji i tako je otvorila žestoku bitku za budućnost te najveće javne mreže. 
Ministar za medije John Whittingdale rekao je u parlamentu da će u velikoj studiji razmotriti jesu li veličina i opseg poslova BBC-ja i dalje prikladni. "Povećao se izbor toga što se može konzumirati i kako, pa moramo barem postaviti pitanje treba li BBC pokrivati sve za svakoga i na svakoj platformi ili bi mu misija morala biti nešto preciznija", rekao je. Po Whittingdaleovim riječima, studija će razmotriti financiranje BBC-a i njegovu produkciju i ocijeniti treba li mu stroži nadzor nekog novog regulatornog tijela.

Svaki pokušaj promjene djelokruga te 92-godišnje javne mreže izaziva u Britaniji žestoke reakcije iako neki BBC smatraju nacionalnom institucijom koja izvozi britansku kulturu i nepristrano izvještava, a drugi kažu da je riječ o prevelikoj i prebirokratiziranoj organizaciji koja guši komercijalnu konkurenciju. Reuters objašnjava da većinu kritike predvodi desni tisak koji se s BBC-jem nadmeće u emitiranju vijesti online.

InflacijaLONDON, 22. ožujka 2023. (Hina) - Inflacija u Britaniji ponovo je ubrzala u veljači, potaknuta ubrzanim rastom cijena hrane i kontinuirano snažnim poskupljenjem energije za kućanstva, pokazali su u srijedu podaci statističkog ureda.

MOSTAR, 22. ožujka 2023. (Hina) - Redovita zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.  

BERLIN, 21. ožujka 2023. (Hina) - Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima.