10.07.2015 08:53
ATENA, 9. srpnja 2015.(Hina/Reuters), Grčka rješenje dužničke krize vidi u povećanju određenih vrsta poreza, piše u četvrtak grčki list Naftemporiki po kojem je čitav reformski paket vrijedan između 10 i 12 milijarda eura. 
Grčka vlada predlaže da se potrebna sredstva namaknu povećanjem poreza na dobit s 26 na 28 posto, povećanjem poreza na luksuzne proizvode s 10 na 13 posto, povećanjem PDV-a na prerađenu hranu, restorane, prijevoz i neke zdravstvene usluge koje pruža privatni sektor s 13 na 23 posto i povećanje PDV-a hotelima sa 6,5 posto na 13. Prema pisanju toga lista grčki otoci i dalje bi uživali porezne olakšice čije ukidanje traže međunarodni vjerovnici.

InflacijaLONDON, 22. ožujka 2023. (Hina) - Inflacija u Britaniji ponovo je ubrzala u veljači, potaknuta ubrzanim rastom cijena hrane i kontinuirano snažnim poskupljenjem energije za kućanstva, pokazali su u srijedu podaci statističkog ureda.

MOSTAR, 22. ožujka 2023. (Hina) - Redovita zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.  

BERLIN, 21. ožujka 2023. (Hina) - Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima.