03.07.2015 07:57
LJUBLJANA, 2. srpnja 2015. Hina, Upravo započeta dokapitalizacija Luke Rijeka s 300 milijuna kuna, s ambicijom da se ona vrati na nekadašnjih 11 milijuna tona prometa, srednjoročno ne ugrožava primat Luke Koper kao vodeće luke u sjevernom Jadranu, piše slovenski poslovni list "Finance" koji se poziva na mišljenja domaćih analitičara. 
Ako se Rijeka opet postavi na noge, to će značiti jaču konkurenciju, ali ne i opasnost za Koper, prenose "Finance". Riječka luka još posluje s gubitkom, dok koparska svojim dioničarima donosi profit, a velika je i razlika u vrijednosti dviju luka prema kotaciji njihovih dionica na burzi, smatraju analitičari koje je konzultirao taj list. Dionica Luke Koper na Ljubljanskoj burzi od početka godine porasla je za više od 13 posto, pa tvrtka čiji je glavni vlasnik država trenutno vrijedi oko 350 milijuna eura. S druge strane, prihodi riječke luke u prvom kvartalu ove godine porasli su za samo 2,2 posto i još su uvijek manji nego prije izbijanja krize 2008. godine, a Rijeka je uz to i jako zadužena, navodi slovenski poslovni list. Poslovnim rezultatima i privučenim teretom Rijeka sada ne može konkurirati Kopru, ali treba razmišljati dugoročno, navode slovenski analitičari. Upozoravaju da bi nakon što je osigurano produbljivanje dna pred koparskim terminalima nužno trebalo naći privatne investitore za ulaganje u željezničku prugu Kopar - Divača, kako bi jedino slovensko komercijalno pristanište i u budućnosti održalo svoj primat pred konkurencijom.

Slovenija nije uspjela dobiti europska sredstva iz programa CEF na prvom natječaju Europske komisije za gradnju te pruge koja bi stajala oko 1,4 milijarde eura, ali su česta nagađanja da su za posao jako zainteresirani kineski investitori. Prema jednoj slovenskoj studiji, sjevernojadranske luke Koper, Rijeka, Trst, Venecija osuđene su na suradnju, ali su istodobno i konkurenti jer na malom prostoru dijele isto tržište i stranke. Zaostajanje Rijeke uslijed ratnih prilika 90-ih godina, te stagnacije talijanskih luka najviše su koristili upravo Kopru koji je preuzeo primat na sjevernom Jadranu, pokazuju rezultati tog istraživanja. Ono navodi podatak da su talijanske luke 1991. godine imale 80 posto ukupnog tereta u sjevernom Jadranu, a 2011. samo 60 posto, pri čemu je najveću ekspanziju i rast imao upravo Koper, osobito zbog razvoja kontejnerskog prometa.

HNBZAGREB, 1. lipnja 2023. (Hina),  Hrvatska narodna banka (HNB) u nastavku godine očekuje daljnje usporavanje inflacije, koja bi se krajem godine mogla kretati oko pet posto, odnosno na razini cijele 2023. u prosjeku oko sedam posto, priopćio je HNB u četvrtak.

LUXEMBOURG, 1. lipnja 2023. (Hina), Nezaposlenost u eurozoni blago je smanjena u travnju, nakon tromjesečne stagnacije, a u Hrvatskoj zadržala se na razini iz prethodnog mjeseca, pokazale su u četvrtak najnovije procjene Eurostata.

ZAGREB, 1. lipanj 2023. (Hina), Jadranski naftovod (JANAF) u četvrtak je u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, poslovnim partnerima na skupu "Što donosi sutra: novim partnerstvima u nove izazove", predstavio svoje poslovanje u buduće projekte, izvijestili su iz te hrvatske energetske kompanije.

WIESBADEN/ZAGREB, 31. svibnja 2023. (Hina) - Inflacija u Njemačkoj osjetno je usporila u svibnju, pokazale su u srijedu preliminarne procjene Destatisa, odražavajući znatno blaži rast cijena energije.

ZAGREB, 1. lipnja 2023. (Hina) - Grupa Podravka dovršila je prvu veliku investiciju u sklopu restrukturiranja poslovanja Žita, a riječ je novoj liniji za proizvodnju kruha u Pekari Vič u Sloveniji, ukupne vrijednosti oko pet milijuna eura, izvijestili su u četvrtak iz Podravke.