30.06.2015 13:43
RIJEKA, 29. lipnja 2015.(Hina), Primorsko-goranska županija će, u sklopu projekta Kvarner Family, u suradnji s poslovnim bankama omogućiti povoljno kreditiranje uređenja objekata privatnih turističkih iznajmljivača, nastojeći time podići razinu kvalitete smještaja na području županije Zamjenik župana Marko Boras Mandić kazao je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u Rijeci kako će se za ovu namjenu izdvojiti pet milijuna kuna, pa će se, preko poslovnih banaka koje su pozvane na sudjelovanje, omogućiti ishodovanje kredita od 20.000 do 100.000 kuna s kamatama po 2 posto. 
Na vanjskim kvarnerskim otocima poput Unija i Suska, te u Gorskom kotaru kamate će biti samo 1 posto. Ove jeseni očekuje se raspisivanje natječaja i podjela kredita, kako bi se privatni iznajmljivači na vrijeme mogli početi pripremati za sljedeću sezonu, kazao je Boras Mandić. Prema iznijetim podacima, na području Primorsko-goranske županije je 40 posto turističkog smještajnog kapaciteta u objektima privatnih iznajmljivača, a oznaku Kvarner Family ima 350 objekata. To je oznaka provjerene turističke kvalitete, standarda i prepoznatljivosti brendiranih apartmana, kuća za odmor, kampova i soba privatnih iznajmljivača u županiji. Dodjeljuje se inajmljivačima koji zadovoljavaju kriterije uređenosti okoliša, ugodno opremljenog interijera, prepoznatljivosti objekta, poštivanja tradicije te doživljaja domaćinskog i obiteljskog ugođaja. Projekt je osmislila Primorsko-goranska županija, a provodi ga Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama. Za kreditiranje po ovom programu moći će se prijaviti postojeći članovi Kvarner Family skupine, ali i oni koji to tek žele postati.

InflacijaLONDON, 22. ožujka 2023. (Hina) - Inflacija u Britaniji ponovo je ubrzala u veljači, potaknuta ubrzanim rastom cijena hrane i kontinuirano snažnim poskupljenjem energije za kućanstva, pokazali su u srijedu podaci statističkog ureda.

MOSTAR, 22. ožujka 2023. (Hina) - Redovita zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.  

BERLIN, 21. ožujka 2023. (Hina) - Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima.