30.06.2015 13:36
ATENA, 29. lipnja 2015.(Hina/AFP), Gotovo 17.000 ljudi, većinom simpatizera radikalno lijeve Sirize koja vlada Grčkom, prosvjedovalo je u ponedjeljak u Ateni i Solunu protiv prijedloga međunarodnih vjerovnika koji smatraju "ucjenom".Po procjenama policije, u središtu Atene okupilo se više od 13.000 ljudi, a u Solunu, drugom najvećem gradu u zemlji, 4000.
"Ne ucjeni Trojke (EU, ECB, MMF)", "Ne memorandumima (mjerama štednje)", "Naši životi ne pripadaju vjerovnicima", neke su od poruka koje su se mogle vidjeti na transparentima.Europski čelnici upozorili su ranije u ponedjeljak Grke da bi "ne" prijedlogu vjerovnika na referendumu u nedjelju značilo "ne Europi"."Dug nije održiv, grčki narod učinio je mnogobrojne žrtve. Ne zanima me euro nego da se budućim generacijama zajamči da će moći živjeti dostojanstveno", objasnio je Vangelis Ceres, pedesetogodišnjak nezaposlen od početka krize 2010. Tada je morao zatvoriti svoju izdavačku kuću otvorenu 12 godina prije."Većina prosvjednika podržava euro i EU, ali ne pod svaku cijenu", kazala je profesorica književnosti Eleni Georguli (33).

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.